Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
2019-2020 SEZON OYUNUMUZ GERGİN AİLE İLE PERDELERİ AÇIYORUZ
15 Ocak 2020

 

Mizah Sanatı Derneği'nin Gugulumdakiler Tiyatrosu 2019-2020 sanat sezonunu "Gergin Aile" oyunu ile açıyor. Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu'nun yönettiği tek perde absürt komedi tarzındaki oyunumuz 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.00'da Ortahisar Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde tiyatroseverlerle buluşuyor. İlk oyunumuza bekliyoruz. Sezon Oyunları için biletlerinizi 25 Ocak 2020 tarihinden itibaren Kalender Kafe&Lokanta ve Vira Mekan Çayevinden temin edebilirsiniz. Oyunlarımız  04-25 Şubat, 01-13-31 Mart, 09-19 Nisan 2020 tarihlerinde Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde...



 

 

 

 

 

 

Oyunumuzla ilgili bilgi verelim dersek; İnsanlık her geçen gün kendi dünyasında yalnızlaşıyor. Dış etkenler ve bu etkenlere bağlı olarak gelen sosyal sorunlar da toplumun aile yapısında ciddi değişikliklere neden oluyor. Aile çatısının temelinde oluşan kırılmalar ise halkların beraberce mutlu yaşayamamasına neden oluyor. Gergin Aile adlı oyunumuzda da bu durumu gündeme getiriyoruz. Hikaye bu ya; Japonya’da bir ev ortamında, birbirinden bağımsız 9 ayrı bireyin aynı çatı altında farklı dünyaları yaşamasına değinirken, aile yapısının değerlerini nasıl kaybettiğine vurgu yapıyor. 

 

 

 

 

 

 

Hikâye; diğer bir yanıyla, insanların kendi yaşamlarını beğenmeyerek diğer yaşamlara olan ilgilileri ile kendisini değersizleştirmesine yer veriyor. Yazar bu durumu her şeye rağmen sevdiği insan için hayvan olmayı kabul eden Osman karakteri ile izleyiciye ulaştırmaya çalışıyor. Sevdiği kızı kaybetmemek için goril olmayı kabul eden Osman, evde yaşayan diğer insanların keyfi işlerini yerine getirme çabası içerisine giriyor. 

 

 

 

 

Bir süre sonra sevdiği kadına başka insanların da âşık olması ve mücadele vermeden onu elde etmeye çalıştıklarını fark ediyor. Bu aşamadan sonra çatışma ortamının doğduğunu düşünerek Goril olmaktan çıkıyor ve gerçek kimliğine dönerek mücadeleye başlıyor. Aile içerisindeki kişilik bozukluklarının mizahi bir dille anlatıldığı, çatışmaların gülmece gerginliğinde yaşandığı bir oyun izleyeceksiniz. Hikâyemizde yazar, alt metinde insan olgusunun içerisindeki vahşilikten bahsediyor ve “Yıllardır koynumda insan besliyormuşum” dedirtiyor.

 

 

 

 

 

 

Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta