Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
GÖZÜNE GİRSİN OYUNU BASINA TANITILDI
16 Kasım 2016

 

 

Mizah Sanatı Derneği adına, Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler sorumlusu Şükrü Üçüncü'nün organize ettiği basın toplantısına katılım oldukca fazlaydı. Yazılı, görsel ve internet medyası mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında 2016-2017 sanat sezonu oyunu "Gözüne Girsin" hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu, oyuncular ve teknik ekip basına tanıtıldı.

 


 




Basın toplantısında bir koınuşma yapan Mizah Sanatı Derneği Başkanı ve Gugulumdakiler Tiyatrosu'nun Genel Sanat Yönetmeni Adnan Taç "Oyunumuz, genel kurgusuyla vodvil tarzı dediğimiz, toplumsal sorunları mizahi bir yaklaşımla hicveden bir oyun türüdür. Komedi ile pek çok ortak tarafı olsa da bazı yönleriyle komediden ayrılmaktadır. Oyunda, olayların kaynaklandığı sosyal sorunlar vurgulanmaya çalışılırken, karakterler detayları ile belirtilmeden, belli özellikleriyle ve abartılı bir şekilde öne çıkartılmıştır. Vodvil tarzı oyunlarda toplumsal eleştiri örtük bir biçimde verilmesi nedeniyle, bu oyunumuz daha çok kişiler ve abartılı karakterleri öne çıkartılarak oyunun dinamizmine ve oyunsu keyfine engel olmayacak biçimde tasarlanmıştır." dedi.

 




 

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgi veren Adnan Taç "Oyunumuzu izlerken genel akışı içerisinde yer alan mekansal tasarımı ve olayların gelişimi sitkom olarak adlandırılan bir durum komedisi mantığına da uzak değildir. Sitkomlar ya da durum komedileri genellikle bilindik alanlarda örneğin, ev ve işyeri gibi alanlarda geçer. Oyunumuz, bu mantık doğrultusunda, mekan olarak bir evin içerisinde geçmektedir.  Mekan, evin yaşayanları arasındaki ilişkilerin bazen gülümseten, bazen kahkaha attıran, bazen de duygusal komiklikler yaşatan eylem ve diyaloglarıyla hareketlenmektedir. Bu hareketlilik içerisinde yaşanan sürprizler, sürprizlerin tetiklediği olaylar ve gelişen olayların sonuçlandırdığı başka, başka sürprizlerle oldukça hareketli ve tadında bir oyun izleyeceksiniz."dedi.

 

 


 

 

Basın toplantısında Oyunun yazarı ve yönetmeni Ali Kemal Yılmaz da basın mensuplarına oyun ile ilgili olarak "Bu oyunun yazımında ve yönetilme aşamalarında kesinlikle, mutlaka bir mesaj vermeli, mutlaka güldürmeli veya mutlaka duygulandırmalı gibi bir amaç güdülmemiştir. Sadece hayatın içinde var olabilen olayların, meydana geliş nedenleri, tesadüflerin olaya etkileri ve sonuçlarının yansıtıldığı, bütün duyguları içinde barındıran bir oyun olarak bakarsanız, daha iyi zamanınızı değerlendireceğinizi düşünüyoruz." dedi. Tiyatro'nun Sponsorluk ve Turne sorumlusu İbrahim Sağlam yaptığı konuşmada tiyatronun 2016-2017 sanat sezonunda ilk turnesini Almanya'ya yapacağını 6 şehirde oyunlar oynanacağını belirterek, diğer turne ve oyun programları hakkında bilgi verdi. Kostüm sorumlusu Elvan Hayali Demirci yaptığı konuşmada oyun kostümlerinin istanbul'dan geçmiş yıllara ait giysi satışlarının yapıldığı kostümcülerden temin edildiğini söyledi. Konuşmalar sonrasında tiyatronun oyuncuları ve teknik ekipte yer alanlar basına tanıtıldı.  

 

 

 

 

 

Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta