Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
TRABZON'DAN BİTLİS'E KIŞ GÜNEŞİ...
1 Aralık 2015

 

 

Mizah Sanatı Derneği Bitlis’in Hizan ilçesi Sağınlı köyü ilkokul ana sınıfı öğrencilerine kışlık giysi yardımında bulundu. KTÜ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde okuyan Meryem Bahadır, Özden Deyirmenci, Yağmur Oruk, Elif Bayrak, Deniz Yılman’dan oluşan çalışma grubu, Topluma Hizmet uygulamaları dersi kapsamında ve öğretim üyesi Doç.Dr. Şahinde Yavuz’un danışmanlığında “Trabzon’dan Bitlis’e Kış Güneşi” adı altında bir proje planı hazırladılar.



Sosyal sorumluluk alanında atılan bu önemli ve duyarlı adımla, uzak bir köy okulunda unutulmuşluk hissi yaşayarak eğitim gören öğrencilere bir yerlerde hatırlanıyor ve düşünülüyor olduklarını yaşatmak adına Bitlis’in Hizan ilçesi Sağınlı köyü ilkokulu ana sınıfı öğrencilerine kışlık kıyafet, kırtasiye ve kişisel temizlik ürünleri yardımı yapacak sponsor arayışını başlattılar.




İletişim fakültesi öğrencilerinin bu duyarlılığına aynı duyarlılıkla Trabzon Sanatevi üyesi olan Mizah Sanatı Derneği karşılık verdi.  Kültür ve sanat alanında Trabzon’un en önemli sanat merkezi olan Trabzon Sanatevi’nin ve Trabzon’un en etkin derneklerinden olan Mizah Sanatı Derneği,  erkek ve kız çocuklardan oluşan on ana sınıfı öğrencisi için yaklaşan kış nedeniyle tepeden tırnağa giysi yardımında bulundu.



Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç’ın koordinatörlüğünde cocuklar için satın alınan giysiler Trabzon Sanatevinde toplandı. Burada hazırlanan paketlerin yer aldığı koliler ilkokul öğretmeni Zafer Mengütemür’a ulaştırılarak önemli bir sosyal sorumluluk yerine getirilirken, aynı zamanda KTÜ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin proje çalışmalarına da destek verilmiş oldu.



Mizah Sanatı Derneği, tiyatrosunun sezon oyunlarına ve çekme için beklemede olan kısa ve uzun metraj sinema filmlerine destek ararken böyle bir projeye destek vermesi örnek bir davranış olmuştur. Dernek bundan önce de benzer duyarlılıklar göstermiş, bünyesindeki Gugulumdakiler Tiyatrosunun oyunları ile birçok benzer projeye destek olmuşlardır.



Destek oldukları sosyal sorumluluk projeleri arasında; Taşkın ve heyelan sempozyumu katılımcılarına, Büyükşehir ve Ortahisar belediyeleri adına halka ücretsiz, Hayrat Kaymakamlığının kötü alışkanlıklara karşı yürüttüğü “Özgür Doğdun Köle Olma” projesi kapsamında öğrencilere oyun oynamalarını ve Soma maden kazasında ölenlerin ailelerine maddi yardım yapmalarını sayabiliriz. 

Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta