Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
KARİKATÜR SANATÇISI HARUN YAVRUOĞLU ARAMIZDAN AYRILDI...
14 Nisan 2020

Trabzon sanat ve basın camiasının değerlerinden, Taka Gazetesi yayın danışmanı karikatürist, yazar Harun Yavruoğlu 14 Nisan 2020 tarihinde aramızdan ayrıldı. 1956 Trabzon Akçaabat’ta doğan Harun Yavruoğlu’nun, karikatüre olan ilgisi ortaokul yıllarında okulun duvar gazetesinde başlar. Karma karikatür sergilerine iştirak eder. Karikatürleri, çeşitli gazete, dergi ve albümlerde yayınlandı. Bununla birlikte 1985-86 yıllarında Karadeniz Gazetesi Taka mizah sayfasını, 1990-92 yıllarında Hamsi mizah Gazetesinin yayın kurulunda yer aldı.









2000-2003 yıllarında Karadeniz’den Günebakış Gazetesi’nin “Durum Karışık “ mizah ve karikatür sayfasını hazırladı. Zigana TV’de usta Karikatürist Hikmet Aksoy ve karikatürist Nizamettin Mollasalihoğlu ile pazar günleri yayınlanmakta olan “Şaka maka derken” programını yürüttü. Ayrıca, bu güne kadar, içki, sigara ve uyuşturucu konulu “Lütfen dikkat” ve “Durum karışık” isimli karikatür albümünün yanı sıra, ikisi mesleki (PTT ve Türk Telekom) yayınlarından olmak üzere toplam dört kitabı yayınlanmıştır.







Katıldığı karikatür yarışmalarından çeşitli ödüller aldı. Afiş, vinyet ve kitap kapakları çizdi. Birçok kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı. Paris Trabzonlular Derneğinin davetiyle Paris’te bir karikatür sergisi açtı. Ayrıca karikatürün yanı sıra çok sayıda gazete ve sanat dergilerinde yazı ve şiirleri yayınlandı. Şiir yarışmalarından da ödüller aldı. Çeşitli illerden davet edildiği şiir şölenlerine iştirak etti. Bir dönem Karadeniz Yazarlar Birliği Meclis Başkanlığında bulundu.




Gazete çalışanlarından Atakan Tok ile...



Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgur ile sergisinde...




Türk Telekom Teşkilatında uzun yıllar Eğitim ve Meslek Geliştirme müdürlüğü. İdari ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Karikatür ve sanata daha fazla zaman ayırabilmek amacıyla 2005 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. 2012 yılında ise Taka Gazetesi’yle yolları kesişti. 2019 yılına kadar Taka Gazetesinin yayın danışmanlığını yürüten Harun Yavruoğlu çizdiği günlük karikatürlerle gazetenin birinci sayfasında, haftalık köşe yazıları ve Faroz isimli mizah sayfasıyla yer aldı. İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Trabzon günlerinin karikatür sergileriyle katılım sağladı. Sanatçı evli ve iki çocuk babasıdır.




Gazeteci-Yazar-Karikatür sanatçısı Hikmet Aksoy ile...


 


Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta