Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Etkinlikler
ETKİNLİKLER
1. MİZAH FESTİVALİ MİZAHLA DOLU DOLU GEÇTİ
12 Şubat 2019

 

Trabzon’da ilk kez düzenlenen ve Türk Mizahının usta yazar ve çizerlerinin katıldığı 1. Mizah Festivali halkın yoğun ilgisiyle doldu taştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen 1. Mizah Festivali’nin ev sahipliğini ve proje ortaklığını Forum Trabzon AVM yapıldı. Açılış Konuşmalarını Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Değirmenci, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan yaptılar.





 

Konuşmalarda karadeniz insanının yaşayan kültürüne sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür etkinliklerin desteklenmesi ve yaşatılması gerektiğine vurgu yapıldı. Mizahın karadeniz insanı için bir yaşam biçimi olduğu ve Karadeniz insanının hayatı mizah ile algıladığı belirtildi. Birçoğunu ulusal gazetelerden, Gırgır, Fırt ve Çarşaf gibi Türk Karikatür tarihinde önemli yer tutan mizah dergilerinden tanıdığımız sanatçılar, hamurunda oldukça fazla mizah katkısı bulunan Trabzon’un mizaha düşkünü insanıyla buluştular.







Festivalin açılışını; Ortahisar Kaymakamı Tolga Tuğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ticare ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Davut Bozkurt birlikte yaptılar. Destekleyen, sponsor olan kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra sanatçılar ve sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Protokol konuşmaları sonrasında organizasyonu gerçekleştiren, sponsor ve destek olan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdim edildi.






 

Her yaş gurubundan insanın ilgi alanına giren etkinliklerin gerçekleştiği festivalde, birçok karikatür sanatçısı tarafından karadenize özgü çizilen “zor coğrafyanın güldüren insanları” başlıklı karma karikatür sergisi büyük ilgi gördü. Moderatörlüğünü karikatürist Adnan Taç’ın yaptığı, Karikatürist Raşit Yakalı, Yazar-Karikatürist Cihan Demirci, Senarist-Karikatürist Yılmaz Okumuş’un katıldığı “Karadenizli Temeli var eden Temeller” başlıklı fıkralarla süslenmiş panel izleyenlerin beğenisi topladı.







Atölye çalışmalarında; karikatürist Raşit Yakalı ve Kamil Yavuz ilk ve orta dereceli okul öğrencileriyle pratik karikatür çizimleri yoğun ilgi gördü. Minikler, yere serili metrelerce bobin kağıda saatlerce serbest karikatür çizmenin heyecanını yaşadılar. Canlı performanslarda karikatürist Şevket Yalaz, Halil İbrahim Yıldırım, Halit Kurtulmuş, Ömer Göker ve Fehmi Uygar Kırmızıkan alış veriş merkezinde bulunanlara onlarca portre karikatür çizerek hediye ettiler.






5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
MİZAH SANATI DERNEĞİ 5. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) 5
YOMRA'DA OYNADIK
Derneğimizin Gugulumdakiler Tiyatrosu, Şükrü Üçüncü'nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu
YOMRA'DA OYNUYORUZ
Gugulumdakiler Tiyatromuzun değerli izleyenleri, Yomra Belediyesi'nin katkılarıyla, Yomra Belediy
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA OYNUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Programları kapsamında her ay bir dizi etkinlik
10. ULUSAL GÖRSEL MİZAHİ YAPITLAR SERGİSİNE KATILMAYA DAVET
Mizah sanatı Derneğimizin geleneksel hale getirdiği, karikatür, fotoğraf ve heykel gibi 3 sanat
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta