Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/mizaddh/domains/mizahder.org.tr/public_html/counter.php on line 92
MİZAHDER - Mizah Sanatı Derneği - Aylık / Yıllık Etkinlik
AYLIK/YILLIK ETKİNLİKLER
2011 YILI GENEL ETKİNLİKLER
30 Aralık 2011 Cuma

 ŞUBAT

- 19-22 Şubat 2011
Bu yıl beşincisi yapılan Ankara “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri” fuarında Ziya Ramoğlu, Adnan Taç, Hakan Sümer, Bülent Sümer ve Tamer Küçük’ün karikatürleri; Muammer Kotbaş, Tamer Küçük, Bülent Sümer, Adnan Taç’ın birlikte hazırladıkları ve 2000 yılının Trabzon’unu anlatan panorama karikatürlerden oluşan bir sergi açıldı.


MART
- 02 Mart-30 Nisan 2011
Trabzon Kent Konseyi Gençlik Meçlisi Grubu’nun yürüttüğü “Her Yerde Genciz” Gençlik Girişimleri Projesi kapsamında KTÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin katıldığı atölye çalışmalarında kendilerine teorik ve pratik karikatür çizim eğitimi Adnan Taç tarafından verildi.
- Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği 2010 yılının başarılı gazetecileri yarışmasında Tamer küçük karikatür dalında başarı ödülü aldı.


MAYIS
- 10-14 Mayıs 2011
KTÜ. Devlet Konservatuarı “Baharda sesler, renkler, çizgiler” bahar etkinliklerinde Ziya Ramoğlu, Adnan Taç, Hakan Sümer, Bülent Sümer, Tamer Küçük’ün karikatürlerinden oluşan bir sergi açıldı. Sergi,14 Mayıs tarihine kadar açık kaldı.

- 16-28 Mayıs 2011
Karikatürcü Hakan Sümer’in eğitimci olarak görev yaptığı Sürmene Lisesi öğrencileriyle gerçekleştirdiği atölye çalışmaları sonucunda yetiştirdiği öğrencilerinden Özlem Çakır, Selami Öksüz, Sümeyye Muş, Hüseyin Miraç Bilgin, Ebru Özden ve İsmail Furkan Kadayıfçı "Çizgili Bir Yol" adını verdikleri ilk karikatür sergilerini 16-19 Mayıs 2011 tarihlerinde Sürmene Kulaçzade Ahmet Kültür Merkezinde açtılar. Sergi 19 Mayıs tarihine kadar açık kaldı. 
Öğrencilerin, küresel ısınma, çevre ve sanayi, kentleşme sorunları, medya, Filistin gibi güncel konularda çizdikleri 36 karikatürden oluşan sergi 23 Mayıs tarihinde Trabzon Sanatevi bahçesinde açık hava sergisi olarak açıldı ve sergi 28 Mayıs tarihine kadar açık kaldı. Sergi açılışında genç karikatürcülere Karikatürcüler Derneği’nin karikatür albümlerinden oluşan birer set hediyeler verildi.

- 18-20 Mayıs 2011
Beşikdüzü Belediyesi 10. Mayıs Yedisi Şenliklerinde Muammer Kotbaş, Tamer Küçük, Bülent Sümer ve Adnan Taç’ın birlikte hazırladıkları 2000 yılı Trabzon panoramaları ve Adnan Taç, Bülent Sümer, Hakan Sümer ve Tamer Küçük’ün karikatürlerinden oluşan bir sergi açıldı.

- 24 Mayıs 2011
Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencileri ile gerçekleştirilen Atölye çalışmasında çizilen karikatürlerin sergisi okul bahçesinde açıldı. Atölye çalışmasına katılan öğrencilere katılım belgeleri okul bahçesinde yapılan törenle verildi. Karikatürcü Adnan Taç, aynı gün birçok sınıfın derslerine konuk olarak katıldı. Çocuklarla karikatür üzerine söyleşti ve karikatür çizimleri yapıldı.


HAZİRAN
- 01-10 Haziran 2011
Trabzon Sanatevi “3. Sanat Günleri” kapsamında karikatür sergisi açıldı. Sergide Adnan Taç, Hakan Sümer, Bülent Sümer, Tamer Küçük’ün karikatürleri ve Muammer Kotbaş, Tamer Küçük, Bülent Sümer, Adnan Taç’ın ortaklaşa yaptıkları 2000’li yılları anlatan Trabzon kent panoramaları sergisi 10 Haziran tarihine kadar açık kaldı.

- 02-10 Haziran 2011
Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği Trabzon’da bir ilki gerçekleştirerek ilk defa mizahi kısa film günleri düzenledi. Güldürü mizahı ve kara mizah içerikli kısa filmler Trabzon Sanatevi, 3. Sanat Günlerinde Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin etkinliği olarak yer aldı. Değişik ülkelerin yönetmenlerince çekilen 11 mizahi kısa film 2,3,5,9,10 Haziran tarihlerinde gösterime kondu.

- 07 Haziran 2011
Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin organize ettiği “Hayatın vazgeçilmezi şiddet” konulu mizahi söyleşi Trabzon Sanatevi 3. Sanat günlerinde yapıldı.
Şiddet görüntüleriyle desteklenen söyleşide saati, dakikası şiddetsiz geçmeyen günümüz insanı, kadın erkek ayırmadan mizahi bir yaklaşımla irdelendi. Tiyatro sanatçılarının konuşmacı ve salon izleyicisi olarak canlandırmalar yaptığı söyleşide karikatürcü Adnan Taç ve Tamer Küçük yer aldı.

- 10 Haziran 2011
Trabzon Sanatevi 3. Sanat günlerinde Karikatürist Hikmet Aksoy, “Karikatür Deyince” adıyla sunum ve söyleşi yaptı.


TEMMUZ
- 23-30 Temmuz 2011
EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpik oyunları kapsamında yapılan etkinliklerde Karikatür sanatçısı Raşit Yakalı’nın 60 karikatürden oluşan Olimpiyat karikatürleri sergisi ve Trabzonlu karikatür sanatçıları Muammer Kotbaş, Cumhur Gazioğlu, Adnan Taç, Tamer Küçük, Hakan Sümer, Bülent Sümer’in karikatürlerinden oluşan sergi Trabzon Sanatevi bahçesinde ve Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde, Trabzon Sanatevi’nin, Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği standında açıldı. Fuar süresince Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği standında genç çizer Fehmi Uygar Kırmızıkan portre çizimi yaptı.

- EYOF 2011 etkinlikleri kapsamında basılan yayınlar arasında karikatürcü Tamer Küçük’ün “Gugulumdakiler” ismini verdiği fıkra kitabı çıktı.


EYLÜL
- 15 Eylül 2011
Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin 87. yıl dönümü tarihine rastlayan 15 Eylül tarihinde karikatürcü Adnan Taç’ın başkanlığında karikatürcü Muammer Kotbaş, Tamer Küçük, Haklan Sümer, Bülent Sümer, tiyatro sanatçısı Hüseyin Sabri Kurtuldu, Ali Kemal Yılmaz, fotoğraf sanatçısı/yazar Mustafa Reşat Sümerkan’dan oluşan yönetim kurulu ile kısa adı “Mizahder” olan Mizah Sanatı Derneği kuruldu.


EKİM
- 19 Ekim-20 Kasım 2011
Türklerin Almanya’ya gidişinin 50. yılı etkinlikleri kapsamında yapılan sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere Dortmund Belediyesince davet edilen Adnan Taç, Trabzonlu karikatürcülerin karikatürlerinden oluşan serginin açılışına katıldı.
19 Ekim tarihinde açılışı yapılan sergide, Trabzonlu karikatür sanatçıları Cumhur Gazioğlu, Muammer Kotbaş, Adnan Taç, Tamer Küçük, Hakan Sümer, Bülent Sümer’in eserlerin oluşan 50 karikatür yer aldı. Almanya’nın Dortmud kentinde Türk Eğitim Merkezinde açılan sergi 20 Kasım tarihine kadar açık kaldı.


- 15 Ekim 2011
15 Eylül tarihinde Trabzon’da kuruluşu gerçekleşen Mizah Sanatı Derneği’nin kuruluş kokteyli Trabzon Sanatevi’nde yapılarak sanatseverlere ve basına tanıtıldı. Kuruluş etkinlikleri çerçevesinde Karikatürcü Tamer Küçük’ün “Gugulumdakiler” isimli fıkra kitabı için söyleşi ve imza günü yapıldı

 

ARALIK

- 09-14 Aralık 2011

Mizah Sanatı Derneği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi ve Polonya Büyükelçiliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Polonya’nın en seçkin dokuz grafik ve karikatür sanatçısının 42 karikatüründen oluşan sergi 09 Aralık 2011 tarihinde Trabzon Sanatevi’nde açıldı. Serginin açılışına Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği kültür Ataşesi Patrycja Ilona, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İran Trabzon Başkonsolosluğu Ekonomik ve Ticari Müsteşarı Hamid Rıza Nezaratizadeh, Rusya Trabzon Başkonsolosu Kirill Fedorov, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Ergin Aydın, STK başkanları, İl müdürleri, sanatçılar ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Sergide Polonyalı sanatçılar Julian Bohdanowicz, Jacek Gawlowski, Zbigniew Jujka, Pawel Kuczynski, Malgorzata Lazarek, Andrzej Mleczko, Marek Raczkowski, Henryk Sawka ve Grzegorz Szumowski'nin eserleri yer almaktadır. Sergi 14 Aralık 2011 tarihine kadar açık kaldı.

 

Toplam Yorum: 0 - Yorum Yaz
/ 1
Adres
: Kunduracılar Cad. Neşe Sok. No:1/2 TRABZON
GSM
: 0530 785 70 72
E-Posta